Open/Close Menu Το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Ιωαννίνων του δικτύου της AUTOVISION παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνικό έλεγχο σε όλα τα επιβατηγά οχήματα, φορτηγά έως 3,5 τόννους, ταξί, ασθενοφόρα, εκπαιδευτικά οχήματα, βαρέα οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία καθώς και άλλες εξίσου σημαντικές υπηρεσίες όπως είναι ο έλεγχος εταιρικών οχημάτων, ο αρχικός έλεγχος υγραεριοκίνησης καθώς και η έκδοση κάρτας καυσαερίων.

Η οδική συμπεριφορά των παιδιών διαμορφώνεται και

επηρεάζεται από την οδική συμπεριφορά που παρουσιάζουν οι γονείς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, να θυμάστε πως τα μικρά παιδιά ενεργούν μιμούμενα το παράδειγμα που λαμβάνουν από τους γονείς και το περιβάλλον τους.

Τα μέτρα ασφαλείας στο αυτοκίνητο πρέπει να αποτελούν σημαντική φροντίδα για κάθε γονιό. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας προστατεύει την υγεία των παιδιών καθώς κάθε χρόνο πολλά παιδιά χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σε οδικά δυστυχήματα.

  • Το ποσοστό χρήσης παιδικού καθίσματος στη Β. Ευρώπη φθάνει το 85%, ενώ στις ΗΠΑ το 97%. Στην Ελλάδα μόνο το 25% περίπου των γονέων χρησιμοποιούν παιδικό κάθισμα.

  • Έχει υπολογιστεί ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αποτρέπουν κατά 71% τα θανατηφόρα ατυχήματα και κατά 67% τους βαρείς τραυματισμούς.

  • Σε μια πρόσκρουση με 30 χλμ./ώρα, ένα παιδί 10 κιλών φεύγει από την αγκαλιά ενός προσδεμένου ενήλικα με δύναμη 300 κιλών!!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

-Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά σας μέσα στο αυτοκίνητο ούτε για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

-Μην αφήνετε τα παιδιά σας να ανοίγουν τα παράθυρα και να βγάζουν τα χέρια ή το κεφάλι τους έξω, έστω κι αν το όχημα είναι σταματημένο.

-Ποτέ 2 παιδιά μαζί σε μία ζώνη ασφαλείας,

-Ποτέ παιδί στο πορτμπεμπέ, στην καλαθούνα, στα γόνατα ή στην αγκαλιά κάποιου.

-Ακόμη και για τις πιο σύντομες διαδρομές, ασφαλίστε τα παιδιά σας στα κατάλληλα για το βάρος τους , πιστοποιημένα παιδικά καθίσματα. (φέρουν το σήμα ECE R 4403)

-Ποτέ μην τοποθετείτε το παιδικό κάθισμα σε κάθισμα με ενεργοποιημένο αερόσακο

-Με πολύ ζεστές καιρικές συνθήκες εξοπλίστε το αυτοκίνητο σας με ειδικά σκίαστρα για τα νεογέννητα και τα νήπια.

-Μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να κάθονται στα πίσω καθίσματα και πάντα να φοράνε την ζώνη ασφαλείας.

-Μην τοποθετείται βαριά αντικείμενα στο πίσω κάθισμα και σε άναρχη διάταξη, τα οποία σε ένα ελιγμό ή σε ένα απότομο φρενάρισμα μπορούν να τραυματίσουν ένα παιδί.

-Βάλτε και εσείς την ζώνη ασφαλείας, αποφύγετε την χρήση κινητού και δείξτε σεβασμό στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Το παιδί μαθαίνει από εσάς!

CategoryΑσφάλεια